Tonanti
  • Tonanti 0
Rezerviši
X
Odraslih
Dece

Goč

Iznad Vrnjačke Banje, južno od Zapadne Morave, nalazi se planina Goč, udaljena 200km od Beograda i 31km od Kraljeva, predstavlja pravi raj za ljubitelje prirode.

Spada u niže planine sa najvišim vrhom Ljukten koji se nalazi na 1216m nadmorske visine. Goč je pristupačan sa raznih starana, ali dva glavna puta koja vode prema njumu su od Kraljeva preko Kamenice do vrha Dobre vode i od Vrnjačke Banje do Stanišinaca.

Goč je čuven po raznovrnosm biljnom svetu i na njemu raste preko 700 različitih biljnih vrsta, od kojih su mnoge i lekovite. Jedna je od najpošumljenijih planina, sa blagom klimom i velikim brojem izvora. Takodje Goč je prekriven bukovom šumom, a zastupljeni su i borovi i hrastovi.

Na planini postoje mnoge obeležene staze, kao i poznato jezero Selište sa pešačkom stazom oko samog jezera od 2km. Jezero je veštačko i zabranjeno je kupanje, ali je idealno za izlet i obilazak. Za ljubitelje zimskih sportova planina Goč je sve popularnija destinacija, uredjene staze, škola skijanja i smeštajni kapaciteti različite strukture, kao i mnogo restorani su samo neki od razloga za posetu ove planine. Vožnja kvadovima kroz šumske puteve, streličarstvo, pešačke ture i biciklizam su samo deo ponude dodatnih sdražaja i razloga za posetu planine Goč.


Prijava za newsletter
Prijavite se i saznajte prvi sve o našim promo ponudama.
Master
Maestro
Visa
Dina
BancaIntesaWSPay
MasterSecureVisaVerified
Tonanti