Tonanti
  • Tonanti 0
Rezerviši
X
Odraslih
Dece

Lovefest

Lovefest je jedna od najpoznatijih manifestacija u Vrnjačkoj Banji koja promoviše elektronsku muziku i urbanu kulturu mladih u Srbiji. Održava se prvog vikenda u avgustu.

Festival je nastao 2007. godine i nazvan je po Mostu ljubavi - jednom od najposećenijih lokacija u Vrnjačkoj Banji - a od gradske žurke održane tog leta na mostu i oko njega, za samo godinu dana prerastao je u muzički, danas najveći omladinski festival u centralnoj Srbiji.

Tokom godine, između održavanja dva festivala, organizuju se muzički događaji "Lovefest experience". Jedan od njih bio je i nastup Džefa Milsa sa simfonijskim orkestrom Radio-televizije Srbije i dirigentom Bojanom Suđićem.

Neka od najpoznatijih imena koja su nastupala na Lovefest žurkama i na samom festivalu su: Eric Prydz, Mark Knight, James Zabiela, Joris Voorn, Pan-Pot, Chris Liebing, Maceo Plex, Svan Vath, Carl Craig, Marshall Jefferson, Good Groove, Martin Ten Velden, Noir, Silicone Soul, Gramophonedzie, Darkwood Dub, Darko Rundek...
Pored inostranih izvođača, svake godine na festivalu i žurkama nastupaju najpoznatiji srpski di-džejevi, kao što su: Kristijan Molnar, Marko Milosavljević, Dejan Miličević, Nikola Vemić, Lea Dobričić, Nevena Jeremić i mnogi drugi.

Na devet zona održavaju se nastupi ali i akcije čiji je cilj da motivišu i podrže umetnost i kulturu mladih, kao i omladinski aktivizam. Aktivnosti su usmerene na akcije koje doprinose razvoju jednakosti, solidarnosti i tolerancije sa akcentom na projekte koji imaju humanitarni, socijalni, ekološki, edukativni i zabavni karakter.

Lovefest je 2018. proglašen za najbolji regionalni festival.


Prijava za newsletter
Prijavite se i saznajte prvi sve o našim promo ponudama.
Master
Maestro
Visa
Dina
BancaIntesaWSPay
MasterSecureVisaVerified
Tonanti