Tonanti
  • Tonanti 0
Rezerviši
X
Odraslih
Dece

Lopatnica

Etno selo „Biser Lopatnice“ nalazi se na ulasku u selo Lopatnica, udaljeno 25km od Kraljeva i oko 50 km od Vrnjačke Banje, okruženo mirisnim livadama i četinarskim šumama.

Ovde imate prilike da šetate mnogobrojnim šumskim i planinskim stazama, vozite bicikle, pecate, lovine, jašete, oprobate se u streličarstvu, paraglajdingu ili splavarenju Ibrom.

Čitav ovaj kraj se nalazi na 300-500m nadmorske visine ušuškan između planina Troglav, Čemerno, Željin i Stolovi. Ovo podneblje odlikuje se umerenom kontinentalnom klimom, bez naglih promena vazdušnog pritiska, kao i mineralnim lekovitim izvorima.

U "Biseru Lopatnice" imaćete priliku da uživate u prelepim krajolicima, šetate mnogobrojnim šumskim i planinskim stazama, vozite bicikle, kupate se u bazenu ili u reci leti, pecate i lovite po okolnim planinama, jašete konje, oprobate se u streličarstvu ili u ekstremnim avanturama kao što su paraglajding ili rafting Ibrom.

Jedna od atrakcija je Matovića vodenica, stara preko 220 godina. Nalazi se u mestu Bogutovac, 5km od etno-sela. U staroj vodenici, koja je zadržala prvobitnu funkciju, ambijent, ime i sve ostalo, melju se razne vrste žitarica. Tu možete kupiti kukuruzno, projino, heljdino i ražano brašno.

 

Telefon 063 642 334

E-mail info@biserlopatnice.org


Prijava za newsletter
Prijavite se i saznajte prvi sve o našim promo ponudama.
Master
Maestro
Visa
Dina
BancaIntesaWSPay
MasterSecureVisaVerified